Visos daugiausiai perkamos
  • Sumažinta kaina

Molio tinkas Mr.Clay

molis1

Apdailinis molio tinkas

SPALVAS PIRKTI ČIA

Kiekis
Spalva
59,00 €
52,99 € Sutaupote 6,01 €
Su PVM
Kiekis
Turime sandėlyje

 

Saugumo politika

 

Pristatymo informacija

 

Grąžinimo taisyklės

Aprašymas

Apdailinis molio tinkas yra natūrali vidaus sienų apdaila, leidžianti sukurti ne tik sveiką ir jaukų, bet ir modernų interjerą įvairiose erdvėse. O tinkavimas gali būti įveikiama užduotis ne tik profesionalams, bet ir pirmą kartą tą darantiems.

Ant įvairiausių paviršių apdailinis molio tinkas tinkuojamas du kartus. O bendras užtinkuotas storis yra 2mm. Tinkuoti galima ant įvairių tinkų, gipso kartono bei kitų plokščių ar net senų paviršių, tokių kaip tvirtai besilaikantys dažai, tapetai ar netgi keraminės plytelės

PASKIRTIS – Apdailinis molio tinkas skirtas gyvenamųjų ir komercinės paskirties patalpų vidaus sienų apdailai.

SPALVAS PIRKTI ČIA

TINKUOJAMA ANT:

Klasikinio molio tinko/apdailinio molio tinko;

Gipsinio tinko;

Kalkinio tinko;

Cementinio tinko;

Gipso kartono plokščių;

Gipso plaušo plokščių;

Cemento, pjuvenų ir kt. statybinių plokščių, kurios skirtos tinkuoti ar glaistyti;

Seniau glaistytų, dažytų paviršių;

Klasikiniu Mr. Clay tinku nutinkuotų krosnių, židinių.

SPALVOS – mišinys yra baltas, bet gali būti tonuojamas sausu mineraliniu pigmentu. Spalvų paletėje yra daugiau nei 100 spalvų.

MIŠINIO SUMAIŠYMAS:

Į ne mažesnę nei 35 L talpą pilkite 8,5 – 9 L vandens, berkite visą pigmentą, jei tinkuosite su spalva ir gerai išmaišykite tam skirtu elektriniu maišytuvu. Toliau maišydami lėtai supilkite visą apdailinio molio tinko pakuotę, gerai permaišykite ir uždengę talpą leiskite mišiniui pabrinkti nuo 1h iki 12h. Mišinys gali atrodyti gan skystas, bet vėliau jis sutirštės. Prieš tinkavimo darbus molio tinką dar kartą permaišykite.

Nenustebkite pamatę šlapio mišinio spalvą – išdžiūvusi ji bus daug šviesesnė, tokia, kokią išsirinkote.

PARUOŠTO MIŠINIO LAIKYMAS

Paruoštą mišinį laikykite uždengtą. Sunaudoti rekomenduojama per 1 – 2 savaites.

TINKO UŽNEŠIMAS ANT SIENŲ/ĮRANKIAI:

Ant sienos tinkas užnešamas rankomis arba mechanizuotai.

Tinkuojama nerūdijančio plieno glaistyklėmis su rankena iš viršaus arba įprastais glaistymo įrankiais.

Įrankio pasirinkimas gali lemti skirtingą sienos užbaigimo rezultatą.

TINKAVIMO STORIS

Ant įvairiausių paviršių apdailinis molio tinkas tinkuojamas du kartus. O bendras užtinkuotas storis yra 1-2 mm. Darbo metu vengti tiesioginių saulės spindulių ir skersvėjo.

DŽIŪVIMAS – priklausomai nuo aplinkos temperatūros, drėgmės ir tinkuojamo ploto dydžio, džiūvimas gali užtrukti nuo 4 iki 24 h.

IMPREGNAVIMAS / PRIEŽIŪRA – apie sienų impregnavimą ir priežiūrą skaitykite DARBŲ VADOVE.

SUDĖTIS – Vandeniu skiedžiamas balto molio, marmuro ir technologinių priedų mišinys. Mišinį sudarantys komponentai nėra kenksmingi.

ANT KO GALIU TINKUOTI?

ĮVAIRIŲ PAVIRŠIŲ PARUOŠIMAS MOLIO TINKO APDAILOS DARBAMS

Prieš pradedant sienų tinkavimo darbus apdailiniu molio tinku, pirmiausiai turite atlikti šiuos paruošiamuosius darbus:

Sanitariniuose mazguose turi būti suklijuotos plytelės;

Išvedžiota visa elektros instaliacija ir sumontuotos potinkinės instaliacinės dėžutės;

Sienos paruoštos galutinei apdailai (apie paruošimą skaitykite žemiau);

Lubos nutinkuotos apdailiniu molio tinku arba nudažytos įprastais dažais (apie lubų paruošimą ir tinkavimą skaitykite žemiau). P.s. įtempiamos lubos montuojamos po molio tinko apdailos darbų.

Jeigu yra numatytos įleidžiamos grindjuostės – grindys jau turi būti sudėtos, o profiliai grindjuostėms įmontuoti į sienas. Grindis būtina apsaugoti specialia medžiaga, atsparia smūgiams, apsauginis popierius netinkamas kaip vienintelė apsauga. Tik tada tinkuojame apdailiniu molio tinku.

LANGŲ ANGOKRAŠČIŲ PARUOŠIMAS:

Norint išvengti trūkių ties lango rėmo ir sienos sandūra, rekomenduojame įrengti deformacines (šešėlines) siūles. Jeigu angokraštis jau pritinkuotas iki lango rėmo, norint sušvelninti būsimą trūkį, rekomenduojama iki lango rėmo priglaistyti stiklo audinio juostą.

Ant gipsinio/kalkinio/cementinio tinko:

Jeigu išlyginamasis sienų tinkas padengtas tolygiai, neturi iškilusių ar įdubusių defektų, apdailinį molio tinką galima tinkuoti tiesiai, prieš tai sienas nugruntavus giluminiu gruntu.

Jeigu išlyginamasis tinkas turi daug įvairių pataisymų ar defektų, kurie netolygiai sueina su plokštuma, rekomenduojama tokias sienas vieną kartą plonai nuglaistyti gipsinio tinko mišiniu, pavyzdžiui, ROTBAND

Jeigu išoriniuose sienų kampuose naudojami plastikiniai, aliumininiai arba kitokie, apdailiniai kampai bei puskampiai, prieš tinkuojant būtina juos du kartus nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu, turinčiu kvarcinio smėlio užpildą, kad molio tinkas gerai sukibtų. Priešingu atveju, molio tinkas gali išvis neprikibti arba jei ir prikibs, kampai bus labai pažeidžiami.

Tinkuojant necinkuotas detales, jas būtina gruntuoti antikoroziniu gruntu du kartus.

Gipso kartono/gipso plaušo plokščių sienų ir lubų paruošimas:

Gipso kartono ir gipso plaušo plokščių siūles bei vidinius kampus rekomenduojame armuoti „KNAUF Kurt“ glaistymo juosta. Darbo eiga: glaistas, pvz., Knauf Fugenfüller Leicht arba Knauf Uniflott, tolygaus storio sluoksniu (min. 1 mm storio ir apie 80 mm pločio) padengiamas siūlės vietoje. Nedelsiant į užteptą glaistą įplukdoma popierinė siūlių armavimo juosta Knauf Kurt (juostos ritinio išorinė pusė turi būti nukreipta į siūlę). Juosta glaistikliu standžiai įspaudžiama į siūlę. Ištryškusį glaistą galima surinkti glaistikliu ir panaudoti glaistant toliau.

Išorinių kampų suformavimui galima naudoti arba aliumininius kampus arba aliuminizuotą popierinę KNAUF ALUX-KANTENSCHUTZ juostą. Jeigu naudojate aliumininius kampus, juos priglaisčius, kampus būtina gruntuoti baltu kontaktiniu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu.

Jeigu tarp lubų ir sienų yra formuojama šešėlinė siūlė, tai tarp priglaistyto aliumininio puskampio ir sienos turi likti apie 4 mm.

Jeigu siūlės, kampai, bei tvirtinimo varžtai tvarkingai priglaistyti ir tolygiai suvesti su plokštuma, viso sienų ar lubų ploto glaistyti ar gruntuoti nereikia.

(Informacija paruošta remiantis KNAUF rekomendacijomis).

Betononinių konstrukcijų paruošimas

Gelžbetonio konstrukcija.

Pirmiausiai nuo betono reikia pašalinti laisvai besilaikančias daleles ir visą paviršių nugruntuoti giluminiu gruntu. Glaistant betoninių konstrukcijų siūles, naudojamas glaistas Knauf Multi-Finish, glaistant mašininiu būdu – Knauf Multi-Finish M. Siūlės užpildomos glaistu, kartu padengiant siūlės abi puses maždaug 1 mm storio sluoksniu. Siūlių armavimo juosta Knauf Kurt įplukdoma į šviežiai užteptą glaistą ir glaistikliu standžiai įspaudžiama. Glaistui sukietėjus ir išdžiūvus, siūlė glaistoma nuo 200 mm iki 300 mm pločio juosta. Jeigu betonas labai akytas, rekomenduojama nuglaistyti visą plotą.

Monolitinė (besiūlė) konstrukcija.

Pirmiausiai nuo betono reikia pašalinti laisvai besilaikančias daleles ir visą paviršių nugruntuoti giluminiu gruntu. Jeigu betonas labai akytas, visą plotą galima nuglaistyti gipsiniu arba tris kartus tinkuoti apdailiniu molio tinku.

Ant seniau dažytų paviršių:

Tinkuoti galima tik ant tvirtai besilaikančių senų dažų. Prieš tinkavimą švariai nuvalyti ar nuplauti.

Prieš tinkuojant ant aliejinių dažų, paviršių reikia gruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu.

Silpnai besilaikančius dažus reikia nuplauti/nušveisti iki tvirto pagrindo ir nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu.

 Tinkuojant ant kai kurių senų dažų, antrame molio tinko sluoksnyje gali atsirasti mažų oro pūslelių, kurios išdžiūvę šiek tiek matosi, todėl prieš tai reikėtų išsibandyti tinkavimą nedideliame plote dviem sluoksniais. Tinkuojant trimis sluoksniais pūslelės trečiame sluoksnyje nebekyla.

Ant senų plytelių:

Jeigu plytelės laikosi tvirtai ir yra suklijuotos gan lygiai, taip, kad galėtumėte tolygiai tinkuoti metaliniu įrankiu, jas reikia pora kartų nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu.

Tinkuojant pirmą apdailinio molio tinko sluoksnį, plytelių paviršius gali raižytis nuo mišinyje esančio marmuro užpildo, bet nekreipkite dėmesio, nes viskas pasislėps po antru apdailinio molio tinko sluoksniu.

Ant senų tapetų:

Jeigu tapetai tvirtai laikosi prie sienos, juos reikia nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu.

Ištestuoti tapetų sukibimą su sieną, galite juos sudrėkinę vandeniu. Jeigu sušlapę, jie vis tiek tvirtai laikosi prie sienos, galite tinkuoti apdailiniu molio tinku.

Ant OSB plokštės: 

Jeigu OSB plokštės tik suglaustos greta, bet siūlės nėra suarmuotos ir nuglaistytos, tinkuojant apdailiniu molio tinku tose vietose bus trūkis, todėl plokščių siūles reikėtų sutvarkyti pagal reikalavimus, geriausiai darant ištisinį sienos armavimą arba palikti „šešėlinę“ siūlę.

OSB plokštes prieš tinkavimą reikia nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu.

KAIP TINKUOTI?

APDAILINIO MOLIO TINKO TINKAVIMAS

Ant įvairiausių paviršių apdailinis molio tinkas tinkuojamas du kartus. O bendras užtinkuotas storis yra 1-2 mm. Tinkuoti galima ant įvairių tinkų, gipso kartono bei kitų plokščių ar net senų paviršių, tokių kaip tvirtai besilaikantys dažai, tapetai ar netgi keraminės plytelės. Kaip tinkamai paruošti visus paviršius, ieškokite informacijos DARBŲ VADOVE

Mišinio sumaišymui skirkite ypatingą dėmesį, nes tai lems ir tinkavimo kokybę. Į ne mažesnę nei 35 L talpą pilkite 8,5 L vandens, berkite visą pigmentą, jei tinkuosite su spalva ir gerai išmaišykite tam skirtu elektriniu maišytuvu. Toliau maišydami lėtai supilkite visą apdailinio molio tinko pakuotę, gerai permaišykite ir uždengę talpą leiskite mišiniui pabrinkti nuo 1h iki 12h. Mišinys gali atrodyti gan skystas, bet vėliau jis sutirštės. Prieš tinkavimo darbus molio tinką dar kartą permaišykite.

Nenustebkite pamatę šlapio mišinio spalvą – išdžiūvusi ji bus daug šviesesnė, tokia, kokią išsirinkote.

Apsauginių juostų klijavimas. Kol apdailinis molio tinkas brinksta, lipniomis apsauginėmis juostomis reikia apsaugoti gretimas sienas, lubas, grindis, elektros jungiklius ir kitas sienoje esančias detales. Tuo pačiu, lipni apsauginė juosta padės suformuoti gražų vidinį kampą, tik atkreipkite dėmesį, jog klijuojant apsauginę juostą ant gretimos sienos, negalima jos įklijuoti tiesiai į kampą – reikia palikti 2 mm. tarpą tarp juostos ir vidinio kampo, kad nutinkavus sieną ir nulupus juostą, molio tinkas neištrupėtų.

Kampų ir puskampių gruntavimas. Jeigu išoriniuose sienų kampuose naudojami plastikiniai, aliumininiai arba kitokie apdailiniai kampai bei puskampiai, prieš tinkavimo darbus būtina juos du kartus nugruntuoti sukibimą gerinančiu gruntu su kvarcinio smėlio užpildu, priešingu atveju molio tinkas neprikibs arba laikysis labai silpnai.

Tinkavimo įrankiai. Paskirstyti molio tinko mišinį galima tipiniais glaistymo įrankiais, tačiau vientiso rašto formavimui reikėtų naudoti nerūdijančio plieno glaistyklę su rankena iš viršaus. Glaistyklė turi būti pakankamai lanksti, ne per kieta. Briaunos ir kampai turi būti užapvalinti, kad nepaliktų įrėžimų ant sienos. Kokybiškas metalas užtikrins, kad įrankis nepaliktų ant sienos juodų žymių. Taip pat Jums prireiks mažesnės mentelės mišinio paėmimui iš kibiro ir kampų įtepimui.

Dešiniarankiams rekomenduojame pradėti tinkuoti nuo kairiojo kampo. Jeigu tai yra vidinis kampas, mažesnio dydžio mentele plonai įtepkite molio tinką į kampą ir tik tada tinkuokite glaistykle su rankena iš viršaus.

Tinkavimas. Tinkuojama vidutinio ilgio plastiškais judesiais, glaistyklę padedant ant dar netinkuoto ploto arba artimiausio kampo. Šiek tiek padidėjus nutinkuotam plotui, toliau tinkavimas turi vykti tik pagal kraštinių liniją, vis didinant nutinkuotą plotą ir neleidžiant uždžiūti nei vienai kraštinei. Atkreipkite dėmesį, kad glaistyklė padedama ant dar netinkuotos vietos ir atitraukiama jau nutinkuotame plote, kurio daugiau įrankiu neliesime. Patogiausia tinkuoti netolygiu puslankiu. Jokiu būdų ne kvadratais ir ne tolygiomis juostomis. Taip pat rekomenduojame kuo netaisyklingiau ir ploniau užtepti kraštines, kad vėliau, net ir šiek tiek padžiūvus, jos gražiau apsijungtų su šviežiai užteptu mišiniu.

Pradėtą sieną reikia nutinkuoti iš karto, priešingu atveju matysis jungimosi linija, jei sustosite viduryje sienos ir norėsite pabaigti tinkavimą kitą dieną. Jeigu galvojate, kad vienam bus sunku įveikti didelę sieną, rekomenduojame tinkuoti dviese: vienas žmogus užneša ir paskirsto molio tinką ant sienos, o kitas suvienodina raštą. Taip darbas vyks sparčiau ir lengviau, o rezultatas bus daug kokybiškesnis.

Tinkuodami nuolat nusivalykite glaistyklę, kad molio tinkas nepridžiūtų ir sukietėjęs mišinys netrukdytų kokybiškam darbui

Tinkuojant, viena glaistyklės briauna turi būti šiek tiek atkelta, o pats tinkavimas vyksta lengvai spaudžiant įrankį į sieną. Negalima glaistyklės visa plokštuma glausti prie sienos, nes ji lips ir bus sunku gražiai bei plonai paskirstyti mišinį. O jeigu laikysite per stačiai, glaistyklė raižys sieną ir mišinys užsiteps per plonai.

Pataisymai. Nerekomenduojame daryti jokių pataisymų ant jau nutinkuotų vietų, nebent ta vieta buvo tinkuota neseniai ir yra kvadratinio metro atstumu nuo dar netinkuoto ploto. Taisydami sieną jokiu būdu nepalikite glaistyklės padėjimo žymių, tolygiai jas panaikinkite tokiais pačiais neilgais tinkavimo judesiais artėdami prie dar netinkuoto ploto.

Tinkavimo metu rekomenduojame nedailinti išorinių kampų, nes tai užtruks, o pradėjus mišiniui džiūti jis gali prilipti prie įrankio ir siena susigadins arba gali pasikeisti paviršiaus faktūra nuo dažno lietimo įrankiu. Geriausiai likusį mišinio perteklių kampuose nupjauti mentelės briauna ir apšveisti tam skirta švitrinio popieriaus kempinėle.

Išdžiūvus molio tinkui, nulupkite apsaugines juostas nuo gretimos sienos ir iš naujo užklijuokite vėl palikdami maždaug 2 mm. tarpą, tik šį kartą ant jau apdailiniu molio tinku nutinkuotos sienos.

Jau ir dabar matosi, kad nuklijavus juostą, formuojasi gražus ir lygus kampas.

Antrą apdailinio molio tinko sluoksnį galite tinkuoti maždaug po 12-24 h, kai pirmasis sluoksnis bus visiškai išdžiūvęs. Tinkuokite laikydamiesi tų pačių principų kaip ir pirmame sluoksnyje.

Pradėdami darbus, būtinai dar kartą permaišykite mišinį ir jei yra poreikis, antram sluoksniui galite papildomai įpilti apie 200 ml. vandens, kad mišinys lengviau teptųsi.

Molio tinkui išdžiūvus, siena yra tvirta ir netepli, jeigu palietus jaučiasi šiek tiek laisvų marmuro dalelių, galite jas švelniai nuvalyti sausa šluoste.

Sienų apdaila su molio tinku yra be toksinių medžiagų ir visiškai pralaidi garams, todėl patalpose užtikrinamas geras mikroklimatas ir puiki Jūsų savijauta.

SPALVŲ ĮMAIŠYMAS

Didžioji dalis Mr. Clay gaminamų mišinių yra balti ir gali būti tonuojami sausais mineraliniais pigmentais. Rudas molio tinkas gaminamos su kitos rūšies moliu, todėl jo spalva yra natūraliai ruda, bet jį taip pat galima savarankiškai tonuoti ir išgauti neregėtai gražius, sodrius atspalvius.

PIGMENTŲ SUMAIŠYMAS SU MOLIO MIŠINIU

Į visą vandens kiekį, reikalingą apdailiniam molio tinkui arba kitam molio mišiniui (vandens kiekis nurodytas prie produktų techninės informacijos), suberti visą indelio turinį, gerai išmaišyti ir palengva maišant supilti visą pakuotę mišinio. Jeigu sukeisite maišymo eiliškumą, pigmentas gali blogai išsimaišyti!

Mineraliniai pigmentai nekenksmingi ir nedažantys odos bei rūbų, nusiplauna vandeniu.

Svarbu!

Kai kurių pigmentų spalvų sudėtyje yra raudono mineralinio pigmento, kuris linkęs sunkiau išsimaišyti, todėl rekomenduojame visą spalvos indelio turinį į vandenį pilti per smulkų sietelį vis pratrinant šaukšteliu.

Spalvų numeriai, kuriuose yra raudono mineralinio pigmento:

3_B, 12_B, 14_B, 18_B, 51_B, 53_B, 55_B, 59_B, 99_B, 101_B, 111_B, 116_B, 141_B, 161_B, 162_B, 167_B, 168_B, 189_B, 190_B, 192_B, 193_B

SPALVŲ PALETĖS SISTEMA – pavyzdinė Mr. Clay spalvų paletė yra pritaikyta BALTAM APDAILINIAM MOLIO TINKUI ir yra užtinkuota ant kvadratinių faneros lentelių, nugarinėje dalyje yra pažymėtas spalvos numeris, pavyzdžiui 131_B, vadinasi, norint gauti nurodytą spalvą, reikia įsigyti 1 indelį pigmento su pažymėtu numeriu ir sumaišyti su pilna balto apdailinio molio tinko pakuote.

*RMT – reiškia, kad tai yra natūrali rudo apdailinio molio tinko spalva arba, jeigu papildomai nurodytas spalvos numeris, pavyzdžiui, RMT 107_B, reiškia, kad tokia spalva gaunama sumaišius rudą apdailinį molio tinką su 107_B spalvos pigmentu. Jeigu nurodytas tik spalvos numeris, pavyzdžiui, 104_B, vadinasi, norint gauti tokią spalvą, 104_B spalvos pigmentas turi būti maišomas su baltu apdailiniu molio tinku.

P.s. spalvų sistemą galima taikyti ir kitiems mišiniams – molio dažams, Finish 9 ir kt. tačiau turėkite omenyje, kad molio dažų spalva vizualiai bus šiek tiek intensyvesnė, nei kad tas pats spalvos pigmentas sumaišytas su apdailiniu molio tinku. Struktūra lygesnė, todėl vizualiai atrodo kitaip nei molio tinkas. O molio – marmuro glaistas FINISH nr. 9 yra naudojamas tik dekoravimui ir netinkuojamas kaip vienspalvis mišinys, todėl spalvas galima tik numanyti.

KAIP IŠSIRINKTI SPALVĄ? – visada rekomenduojame užsisakyti spalvų paletę į namus ir truputį su ja „pagyventi“. Išsirinkus spalvą, paletę reikia grąžinti mums. Taip pat išsirinkus preliminarias spalvas derėtų užsisakyti „IŠBANDYK“ mėginį su reikiamomis spalvomis ir išbandyti tiesiai ant sienos.

AR GALIU PARYŠKINTI SPALVĄ? Kartais galite pamatyti ir tokį užrašą, pavyzdžiui, 96_B (131_B x 3), vadinasi, norint išgauti 96_B spalvą, turite supilti 3 indelius pažymėtus nr. 131_B. Spalvų intensyvinimą galima atlikti ir savarankiškai, dvigubinant ar trigubinant indelių kiekį.

AR GALIU PAŠVIESINTI/ PADALINTI SPALVĄ Į KELIAS DALIS? Spalvų indelių dalinti nerekomenduojame, nes jų sudėtyje kartais būna įvairiausių spalvų pigmentų ir jie nėra tolygiai pasiskirstę, todėl didelė tikimybė, kad net ir proporcingai išsiskaičiavus, negausite teisingos spalvos.

Jeigu norite šviesinti spalvą, rekomenduojame didelėje talpoje maišyti 2 pakuotes mišinio su 1 indeliu pigmento arba kreiptis į mus, kad gamybos metu padalintumėme pigmentą į du indelius.

Jeigu norite tik išsibandyti mažą kiekį mišinio, rekomenduojame užsisakyti mėginuką „IŠBANDYK“ kur mažas kiekis mišinio bus iškart sausai sumaišytas su reikiama spalva.

AR GALIU PAKEISTI SPALVĄ ANTRAME SLUOKSNYJE? Taip, galima antrame sluoksnyje pakeisti spalvą, nes antrasis sluoksnis pilnai padengia pirmąjį. Tik turėkite omenyje, kad pažeidus sieną, gali matytis apatinė spalva, jeigu ji visiškai kitokia.

APDAILINIO MOLIO TINKO PRIEŽIŪRA

Apdailinis molio tinkas valomas:

tik sausuoju būdu;

nenaudojant jokių cheminių priemonių;

tik sausas dėmes.Molio tinkas yra natūrali, nesudaranti plėvelės vidaus sienų apdaila, todėl įgeria skysčius. Bet tai jokiu būdu ne minusas, o atvirkščiai – pliusas. Buityje retai pasitaiko, kad sienos gausiai aplaistomos purvinais skysčiais, o paprastas vanduo išdžiūsta be jokių pėdsakų. Geras įgeriamumas užtikrina, kad molio tinkas sugers ir papildomą drėgmę patalpose, kiek įmanoma, mažiau kondensuosis vanduo ir bus mažesnė tikimybė atsirasti pelėsiui.

Įprastai visas dėmes rekomenduojama valyti sausai ir tik išdžiūvusias, švelniais judesiais pagal tinkavimo kryptį:

vilnos skiaute;

minkštu pieštukų trintuku;

šlifavimo kempinėle ir kt.

Valymo būdai yra rekomendacinio pobūdžio ir prieš valant būtina pabandyti mažiau matomoje vietoje.

PAPRASTA PERTINKUOTI

Jeigu siena apgadinta smarkiai, rekomenduojame vienu sluoksniu pertinkuoti visa sieną. Tą galima atlikti net ir gyvenant namuose, nes su molio tinku nesugadinsite jokių namuose esančių daiktų, džiūdamos sienos neskleis toksinių medžiagų ir kvapų.

SIENŲ ATNAUJINIMAS

Atėjus metui atnaujinti sienų apdailą su molio tinku, užtenka pertinkuoti tik vienu sluoksniu. Galima pertinkuoti tomis pačiomis arba kitomis spalvomis.

APDAILINIO MOLIO TINKO IMPREGNAVIMAS

Mes nerekomenduojame molio tinku tinkuotų sienų padengti jokiomis medžiagomis, kurios sudaro plėvelę, nes tam jį tokį ir gaminame, kad produktas būtų pralaidus garams, be jokių toksinių medžiagų. Visgi, kartais, tam tikrose zonose, norint padidinti sienų atsparumą, galima panaudoti lazūrą, įvairius lakus arba impregnantus.

Dažniausiai impregnuojamos virtuvės, vonios ar tambūro zonų sienos.

Visas priemones pirmiausiai reikia išbandyti ant atskiro eskizo. Mes esame išbandę ir rekomenduojame lazūrą Caparol Deco Lasur, kuri uždeda ant paviršiaus plėvelę ir sumažina jo įgeriamumą bei sukietina. Lazūra dengiama vidutinio ilgio plauko voleliu, įvairių krypčių judesiais, kad kuo mažiau matytųsi taisyklingi perėjimai. Tiek ši lazūra, tiek kitos impregnavimo priemonės dažniausiai intensyvina spalvą, todėl prieš tai išbandykite ant atskiro eskizo.

Tungų aliejus, bei kiti aliejai NENAUDOJAMI apdailinio molio tinko impregnavimui!!!

Papildoma informacija
molis1
14 Prekės

Charakteristikos

Gamintojas
MR.Clay
Atsiliepimai
Įvertinimas 

Puikus produktas

Esame ne vieną objektą ištinkavę šiuo mišiniu, atsiliepimai patys geriausi

Parašykite savo atsiliepimą

Dažai betoninėms grindims DRYLOK Latex Concrete Floor Paint

Molio tinkas Mr.Clay

Apdailinis molio tinkas

SPALVAS PIRKTI ČIA

Parašykite savo atsiliepimą
Jums taip pat gali patikti
1 kita prekė toje pačioje kategorijoje: